https://www.faunusdogfood.com/

https://www.faunusdogfood.com/

https://www.faunusdogfood.com/

 

Reeds verschillende jaren gebruik ik "FAUNUS"-Dogfood.
Dit met een grote tevredenheid.

verdere info hieronder.


Faunus Dogfood
Onze missie bij Faunus Dogfood is om een zo natuurlijk mogelijke, smakelijke en heel verteerbare voeding voor uw geliefde viervoeter aan te bieden en dit tegen een betaalbare prijs. Het welzijn, het geluk en de gezondheid van uw hond dienen te primeren en niet de winstmarge.

Wij geloven niet in sommige van de huidige trends, sprookjes of hypes. Wij springen dus niet op de gecommercialiseerde kar van de graanvrije of eenzijdig uit vlees bestaande voeding. Het sprookje van de wolf is aan ons niet besteed. Natuurlijk zijn er nog heel veel zaken die de hond met zijn illustere voorouder gemeen heeft, maar op gebied van spijsvertering is er na duizenden jaren van domesticatie een significant verschil. Het grote verschil is dat de hond, in tegenstelling tot de wolf, wel degelijk zetmeel kan verteren en omzetten in energie. Om een optimale vertering te garanderen is het hierbij heel belangrijk dat de bronnen van zetmeel voor het persen goed ontsloten worden. M.a.w de koolhydraten worden eerst korte tijd verhit zodat ze optimaal verteerd en opgenomen kunnen worden. Wij gebruiken om deze reden enkel goed ontsloten rijst, boekweit, havermout, johannesbrood, enz …

Faunus Dogfood is zeker geen voorstander van aardappel, wat vaak gebruikt wordt in de populaire ‘graanvrije’ formules. Voeding met aardappel is immers minder verteerbaar dan voeding met rijst en granen, en bevat stoffen die verre van optimaal zijn voor de gezondheid van uw hond.

We merken dat bij ‘krokante’ of ‘geëxtrudeerde’ brokken de verhitting te lang en te fel is. De brok begint met een deeg, een soort van brij, die onder zeer hoge druk (tot wel 60 bar!)’kapot gebakken’ wordt. Dit geeft dan een ‘luchtige’ maar zeer ‘steriele’ brok. Dit bakken maakt de structuren van de eiwitten kapot, is nefast voor de voedingswaarde, is kortom heel slecht voor de kwaliteit.
Wij hebben gekozen voor het koud persen van de brok, omdat dit een natuurlijk procédé is en een verteringsproces heeft dat te vergelijken valt met dat van vers vlees. Het is dan ook prima te combineren met vers vlees als u uw hond eens extra wenst te verwennen. Door het persen van de brokken op veel lagere temperaturen is er minder oxidatie, en bijgevolg komen veel minder schadelijke stoffen vrij. Heel belangrijk is ook dat bij het koud persen de grondstoffen intact blijven. Verder is het uitermate bevorderlijk dat de broodnodige vitaminen, aminozuren en vetzuren onbeschadigd blijven.
Veel mensen kijken enkel naar de hoeveelheid en ratio eiwit/vet, maar begrijpen niet dat de oorsprong van het eiwit en het vet veel belangrijker is dan de absolute waarden…Voor een volwassen hond is een brok met bijvoorbeeld 20-25 %van een hoogwaardig eiwit (hoge biologische waarde) meer dan genoeg om aan al zijn behoeftes te voldoen. Hogere eiwitgehaltes, en zeker als die van minderwaardige eiwitten afkomstig zijn , zijn onnodig en verhogen zelfs de kans op allergische reacties. Ook moet het onnodige eiwit door de lever en dan de nieren verwerkt worden, wat zeker de gezondheid niet ten goede komt. Het gebruik van hoogwaardige en zuivere vetten is zeer belangrijk, want vet speelt een belangrijke rol bij de werking van spieren, het leveren van energie en de werking van de organen van de hond.
Bij Faunus wordt er gekozen voor kwaliteit, niet kwantiteit!

Voor ons is het van cruciaal belang een evenwicht te hebben tussen enerzijds een groot aandeel grondstoffen van dierlijke oorsprong (met een zeer beperkt aantal eiwitbronnen per soort voeding) en anderzijds een perfect overeenkomend aandeel van de juiste vetten, vitaminen, oliën en koolhydraten. Het gebruik van zo weinig mogelijk eiwitbronnen per productsoort verlaagt het risico op allergieën en intoleranties.
Om alles te bieden wat uw hond nodig heeft om een lang, gezond, gelukkig en actief leven te leiden zijn wij zeer strikt op het toepassen van een aantal principes waar nooit van afgeweken wordt:
• Enkel zuiver rundsvet. Cocosvet kan in sommige productsoorten wel een meerwaarde bieden. Wij mijden het goedkopere kippen- of gevogeltevet omdat dit geen voldoende kwaliteit garandeert.
• Geen kunstmatige of chemische stoffen om onze voeding kleur of smaak te geven of om ze te conserveren. Daarom maar 9 maanden houdbaar!
• Enkel natuurlijke anti-oxidanten. Daarom maar 9 maanden houdbaar!
• Alle ingrediënten zijn NON-GMO, dus nooit genetisch gemanipuleerde grondstoffen.
• Het merendeel van onze productsoorten bevatten zuivere zalmolie voor een blinkende vacht.
• Altijd dezelfde kwaliteit van hoogwaardige grondstoffen, ongeacht de prijs op de grondstoffenmarkt. Wij laten ons niet verleiden tot ‘koopjes’, kwaliteit primeert altijd.
• Enkel grondstoffen die geschikt zijn voor menselijke consumptie.
Kortom, bij Faunus Dogfood stellen wij alles in het werk om u altijd van de beste kwaliteit en service te voorzien om uw hond het leven te geven dat hij verdient!

Kristof
Faunus Dogfood

 

 

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Deel deze pagina

unsplash